Rumbaba

Sweet Sicily avagy olasz édességek nyomában

Sweet Sicily avagy olasz édességek nyomában

Szent Márton sütemény - Biscotti di san Martino

2017. szeptember 20. - Rumbaba07

Szicíliában november 11-én borral és süteménnyel ünneplik Tours-i Szent Mártont és az újbort. A süteménynek több fajtája létezik, a könyv az egyszerűbb, köménymagos receptet ismerteti, de létezik csokoládés és ricottával töltött verzió is.

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 130 g cukor
  • 100 g zsír
  • 10 g só
  • 25 g élesztő
  • kb. 150 g meleg víz
  • 20 g köménymag 

 

Az élesztő és a víz kivételével az összes hozzávalót mérjük egy edénybe, az élesztőt kis vízben oldjuk fel és adjuk a keverékhez.  Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és erőteljesen dagasszuk a tésztát, míg egy puha, rugalmas masszát nem kapunk. 10 cm-es kis rudakra szagassuk és tekerjük fel őket csigaház formájúra, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Legalább egy órát pihentessük meleg helyen, majd 200 fokon süssük 10 percig, azután további 20 percig 160 fokon. Rácson hagyjuk kihűlni. 

Ízre nekem szokatlan, nem tudom mihez hasonlítsam, valahol a kalács és a pogácsa között van, de határozottan finom. Hagyományosan Moscato borral fogyasztják, nekem csak francia vörösborom volt itthon, azzal meg nem akartam meggyalázni, úgyhogy teát ittam hozzá.

Íme:

 21895296_10214474745681624_2057227798_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rumbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9312882032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása