Rumbaba

Sweet Sicily avagy olasz édességek nyomában

Sweet Sicily avagy olasz édességek nyomában

Kandírozott narancshéj csokiba mártva - Scorzette di arancia al cioccolato

2017. szeptember 23. - Rumbaba07

Szeretnék erről is elmesélni valami történetet, hogy honnan ered, mikor fogyasztják, stb., de sajnos a könyv nem mindegyik süteményről mesél, van ahol csak maga a recept van megadva, ahogy ennél a finomságnál is. A bejegyzés végére azért beszúrok néhány képet a könyvből, hogy legyen valami érdekesség is a recept mellett.

Hozzávalók:

  • 200 g kezeletlen narancshéj
  • 200 g víz
  • 200 g cukor
  • étcsokoládé (nekem 100 g elég volt)

Mossuk meg alaposan a narancsokat (4-5 nagyobb szem elég), vágjuk le az alját és a tetejét, majd hámozzuk meg óvatosan. Vágjuk a héjat egyforma nagyságú csíkokra, tegyük őket egy lábas hideg vízbe és forraljuk fel. Ismételjük meg háromszor ezt a műveletet, hogy a héj alatti fehér részből kioldódjanak a keserű ízanyagok. Szárítsuk meg őket, majd főzzük meg 1:1 arányú cukorszirupban közepes lángon kb. fél óráig. Ha megszáradtak, olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, vagy óvatosan a mikróban, de nehogy megégessük. Végül mártsuk ki csokoládéban a narancshéjakat.

Nálam így nézett ki:

21931095_10214488857514411_1792181098_o.jpg

 

 Képek a könyvből:

51_bt3vutsl.jpg

 61if_o4hvdl.jpg

51-wieggitl.jpg

1583_1977.jpg

51o67xfr4al.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rumbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr6712888466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása