Szeretnék erről is elmesélni valami történetet, hogy honnan ered, mikor fogyasztják, stb., de sajnos a könyv nem mindegyik süteményről mesél, van ahol csak maga a recept van megadva, ahogy ennél a finomságnál is. A bejegyzés végére azért beszúrok néhány képet a könyvből, hogy legyen valami érdekesség is a recept mellett.
Hozzávalók:
- 200 g kezeletlen narancshéj
- 200 g víz
- 200 g cukor
- étcsokoládé (nekem 100 g elég volt)
Mossuk meg alaposan a narancsokat (4-5 nagyobb szem elég), vágjuk le az alját és a tetejét, majd hámozzuk meg óvatosan. Vágjuk a héjat egyforma nagyságú csíkokra, tegyük őket egy lábas hideg vízbe és forraljuk fel. Ismételjük meg háromszor ezt a műveletet, hogy a héj alatti fehér részből kioldódjanak a keserű ízanyagok. Szárítsuk meg őket, majd főzzük meg 1:1 arányú cukorszirupban közepes lángon kb. fél óráig. Ha megszáradtak, olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, vagy óvatosan a mikróban, de nehogy megégessük. Végül mártsuk ki csokoládéban a narancshéjakat.
Nálam így nézett ki:
Képek a könyvből: